♥Recipes


Apfel-Streuselkuchen mit Likör 43
Für den Boden:
350 g Mehl
4 gestr. TL Backpulver
70 g Zucker
1 Tüte Vanillezucker
1 großes Ei
2 EL Milch
150 g Butter

Für den Belag:
4 große Äpfel
2 Tüten Vanillezucker
2 EL Likör 43er
1 TL Butter
1 TL Zimt

Für die Streusel:
250 g Mehl
150 g Zucker
150 g Butter
2 TL Zimt

Alle Zutaten für den Boden in einer großen Schüssel mischen. Anschließend den Teig zu einer Kugel formen und, in Frischhaltefolie verpackt, ca. 30 Minuten in den Kühlschrank legen. Währenddessen, die Äpfel schälen und in kleine Stücke schneiden. Zusammen mit ein bisschen Butter, dem Vanillezucker und dem Likör schön langsam einkochen, so dass eine gut zusammenhängende Masse daraus entsteht. Die Masse darf nicht zu viel Wasser enthalten. Den Teig in eine mit Backpapier ausgelegte Form auslegen und die Apfelmasse darüber verteilen. Als letztes die Zutaten für die Streusel mischen und zu einer bröseligen Streuselmasse kneten. Diese dann über den Kuchen verteilen.

Bei 180 Grad - 40 Minuten backen

I love tomato soup - seen here
Tomato basil soup

3 cloves of garlic, minced
2 tablespoons of olive oil
2 - 14 oz. cans of crushed tomatoes
1 - 14 oz. can of whole tomatoes
2 cups of stock (chicken or vegetable)
1 tsp of sea salt
1 tsp of sugar
1/2 tsp of fresh ground black pepper
1/4 cup of heavy cream
3 tablespoons of fresh basil, julienned
parmesan cheese

In a saucepan, saute garlic in olive oil on medium heat for 1 minute - being careful not to burn the garlic.  Add the crushed tomatoes.  Add the whole tomatoes one at a time, squeezing them into the pan to break them up.  Add the juice from the whole tomatoes, as well.  Add chicken stock, salt, pepper and sugar.  Cook the soup on medium at a simmer for 10 minutes.  

To finish, reduce the heat to low and stir in heavy cream and basil.  Serve topped with parmesan cheese ora grilled cheese sandwich.

yummy - inspired by gimme some oven
Tortellini with balsamic brown butter

Ingredients:

  • 18 to 20 ounces store-bought tortellini or ravioli (pick your favorite flavor!)
  • 6 tablespoons unsalted butter
  • 2 tablespoons balsamic vinegar
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon freshly ground black pepper
  • 1/3 cup toasted, chopped nuts (walnuts, pecans or pine nuts)
  • 1/4 cup grated Parmesan

Method:

Bring a large pot of salted water to a boil over high heat. Add the tortellini and cook according to package instructions (generally about 2-3 minutes until tender, but still firm to the bite), stirring occasionally. Drain the tortellini.

Meanwhile, in a medium saucepan cook the butter over medium heat, stirring occasionally. When the foam subsides, and the butter begins to turn a golden brown (and begins to give off a nutty aroma) turn off the heat and remove from the burner. Let cool for about 1 minute. Then gradually (and very carefully!) stir in the balsamic vinegar, salt, and pepper.

Transfer the ravioli to the pan saucepan with the balsamic brown butter and gently stir until combined. Sprinkle nuts and Parmesan over the top. Serve immediately.



The best chocolate chip cookies ever!

250 g Margarine
250 g brauner Zucker
Prise Salz
2 Eier
2 TL Vanillearoma
 1 gutgemeinter TL Backpulver
 2 große Esslöffel reiner Kakao (der von Nestlé dessert hier in Frankreich: ein Traum!)
360 g Mehl
1 Tafel Nestlé dessert Noir - es geht aber auch jede andere Schokolade ;)

Die Margarine mit dem Salz und dem Zucker lange schaumig schlagen oder mixen und anschließend die Eier gut unterschlagen. Danach das Vanille Aroma sowie den Kakao dazugeben und verrühren. Zuletzt das Mehl und das Backpulver hinzufügen und abschließend die in kleine Stückchen zerhakte Schokolade untermischen.

Auf ein gefettetes Blech werden kleine Kugeln gesetzt, die ein wenig platt gedrückt werden können. Je nach ofern zwischen 12-15 Minuten bei 170 Grad Heißluft backen.



Le meilleure gâteau au fromage à la Jenny

La pâte:                               100 g biscuits (le petit déjeuner avec céréales)
2 CS sucre
30 g  beurre fondu
La crème:                            400 g fromage frais nature
100 g crème fraîche épaisse
               100 g sucre
2 CC arôme de vanille
2 œufs
1 CS farine
30 ml lait
La décoration :             fraises

Alors, beurrer le moule à charnières. Émietter les biscuits et mélanger les autres ingrédients avec une fourchette et après verser la pâte dans le moule.
Pour la crème, pétrir le fromage frais et la crème fraîche (température ambiante) avec le sucre et l’arôme vanille. Délayer les œufs séparément dans la farce et à la fin la farine et le lait.
60 minutes  - 150 degré (air chaud)
Refroidir le gâteau dans le four avec la porte ouverte. Décorer avec les fraises. Bon appétit!